Nyhetsarkiv 2006-2013

22 juli 2013

Att ha hemsida var en självklarhet för några år sedan, men numera är det facebook som tar över mer och mer. Lite tråkigt, eftersom alla inte har facebook… Ser ju att jag själv inte har uppdaterat på över ett år, skrämmande …
Sommaren är otrolig i alla fall i år … har inte kommit många droppar regn vilket gör att man verkligen ser fram emot en regning dag, snarast! Själv har jag avverkat 3 av 4 veckor semester, detta är sista och på måndag bär det av till jobbekontoret igen. Hoppas de har hunnit fixa med luften där så man inte svimmar av värmeslag och syrebrist.

På hemmaplan har det hänt ganska mycket, och hästträning har kommit igång. Lars Åström kommer till oss några gånger per månad. Känns skönt att vi kommit så långt. En fin rundkorall har också kommit på plats vilket kommer att underlätta att träna tvååringarna nu i höst. Vilket hjälpmedel istället för lina!

Det finns såhimla mycket att skriva om men vet inte vart jag ska börja så jag får väl försöka att uppdatera lite oftare framöver istället. Mats har i alla fall fått en ny medhjälpare i sin entreprenad firma vilket känns otroligt skönt. Nu behöver han inte ha hjärtat i halsgropen hela tiden för att hinna med. Nu får det bli en lite kopp kaffe innan kontorsarbetet på hemmaplan.


27 april 2012

Länge sedan jag skrev sist, har varit mycket under det senaste året. Flytten har tagit på våra krafter men vi börjar se framåt nu. Idag har jag faktiskt tagit mig i kragen och uppdaterat vår hemsida med nytillkomna hästar och saluhästar!

Ingen tävling till helgen men ska dock åka och titta på alla andra duktiga ryttare som tränat och ligget i under vintern. Kanske hinner jag komma igång med någon av hästarna till nästa tävling på Bökeberg – Bökeberg Challenge i mitten av maj. Smart Winnin Nelly får jag hoppas kan gå i någon klass om inte annat!


02 juni 2011

Nu har massor hänt sedan sist!

Nelly har vi skickat till Vasen på träning och där har hon varit sedan februari. Ska komma hem om nu runt midsommar och vila upp sig lite. Kanske hinner vi rida lite mellan jobb och flyttning.

Den sista april flyttade vi till vår nya gård. Gården ligger bara en mil från vår förra men mot Tomelilla hållet. Vi har byggt om stallet och fått 10 nya fina boxar. Har också hunnit få två små hus byggda inomhus där ett ska vara sadelkammare och ett foderhus. Tvättrum för hästtäcken och ett gym till mig själv så jag kan komma igång efter min operation den 2 maj. Ridhus kommer att byggas nu i sommar och en stor härlig utomhusbana.Så vi vet vad vi ska göra resten av detta året!

Två små fina fölisar har vi också fått. Först ett hingstföl efter Ettan och FR Smart Hickolena den 23 maj, och veckan efter den 31 maj ett litet fint stoföl efter Just A Smart One och Crimson Catalyst.


05 feb 2011

En månad har gått på nya året, hur gick det till …?

Känner mig alltid lika stressad i början av året när man ser dagarna rulla förbi och man inte riktigt har samma ork som när solen börar titta fram och det blir lite behagligare att vistas utomhus.

Vårt nya stall börjar också ta form, ska helst vara inflyttingsfärdigt för våra hästar i början av april. Vi väntar nämligen 2 föl i mitten av maj. Men vi har en hel del kvar, så vi får väl se.


24 dec 2010

Julafton!

Mycket har hänt sedan jag skrev sist. Både jag och Mats har legat i influensa, som aldrig vill ge med sig. Började bli sjuka sista veckan i oktober. Sen har jag gjort illa mitt knä, så jag går på kryckor sedan 3 veckor tillbaka. Och sen har vi då fått en himla massa snö. Mats jobbar och sliter med hästarna och skottar snö i Ystad om dagarna och hemma långt ut på kvällarna. Har fungerat ganska bra fram tills i går då han fick gå hem från Hammenhögs by och likaså idag lär han få gå hem. Meterhöga drivor, jättejobbigt! Den enda som gillar snön är vår käre Valle.

Men för min del känns ju skönt att sitta hemma i stugevärmen och slippa sitta på vägarna i alla fall. Så idag kommer vi att fira den lugnaste julen på många år tillsammans med våra katter och Valle. Och en exra omtanke av hästarna förståss. Ingen julmat, inga julklappar men dock en jättefin gran som Mats fixade i Ystad i onsdags. Så först blir det Kalle Anka och lite glögg, sen ska vi njuta av ryggbiff, med grillade potatis, morötter, rödlök, friterade lökringar och bearnais sås. Lite vin och en god öl! Risgröt och saftsås kanske senare.

Vi önskar i alla fall alla en riktigt God Jul!

Inger o Mats o Valle

 


21 sept 2010

Nu är September Rundown över … Det blev en tävling av den större modellen! Det är så himla kul att så många kom, våra mål stod på runt 80 hästar och hamnade glatt överraskande på lite mer än 110 hästar!

Det kändes skönt att kunna visa upp en såhär stor tävling för våra sponsorer. Jag vet att de som jag hade ”lockat dit” var mer än nöjda!

Någon tävling för egen del blev där ingen tid över för, men jag betalde ju box och hade häst med mig under 4 dagar! Jag vill också tacka Anders som faktiskt ställde upp och red min häst vid två tillfällen i helgen – trots att han inte har haft henne i träning och fått lov att lära känna henne ordentligt. Det kändes i alla fall skönt att låta henne få en runda inne på banan utan en sönder stressad, nervös ryttare.

Vi kommer att hålla en ny clinic med Anders Josefsson den 13-14 november.

För 3 veckor sedan var vi på Kennelträff med Valle. Han tyckte det var så himla kul att få träffa en massa andra vovvar. Han är lite rolig, väldigt blyg för nya människor i början, men sen kan han busa till det. Andra hundar är han jätte glad för, inte alls blyg, verkar tycka om de flesta raser. annars brukar dom säga att Beardisar har svårt att leka med andra raser för de inte kan få ögon kontakt med varandra.


25 juli 2010

Halva året gått och en sommar som nästa tagit slut på mig helt och hållet!

Nog är det konstigt! I vintras klagades det på det kalla vädret med massor av snö och man längtade till sommaren och värmen! När sedan värmen kommer, ja då blir det för varmt. Aldrig är man nöjd! Men för min del får det gärna var lite svalare, man kan ju alltid ta en extra tröja på sig …

Massor av tävlingar har flutit förbi i Skåne under första halvåret, men vi har inte tävlat någonting i år, ännu. Däremot har vi haft några clinics med Anders Josefsson. Och nu är det dags igen. Den 28-29 augusti kommer Anders igen. Får se om vi kan komma igång så det blir en tävling i år. Har planer på September Rundown, men vi får se.

En runda till Danmark ihop med Mats och Gun på Vasen har vi dock hunnit med i sommar. En varm skön dag på Bakken med avslutning i Nyhavn och en båttur på kanalen.

Valle har hunnit fylla i år nu. Han har lärt sig att man kan hämta bollar om man får belöning genom en tub smältost … Tack Lovisa för ditt tips när det gäller ”belöning” det är helt suveränt, fungerar även på katterna!

Som vanligt så har vår djurstam förökat sig. Numera bor även lilla missen – Minus – hos oss.

Och så har vi fått konstaterad dräktighet på 17 dygn, både på Ettan och Smarty.

 


27 maj 2010

Ja tiden går fort kan man bara säga. Innan man hinner blinka så har nästan halva 2010 runnit iväg! Inte en chans att hinna med. Snart midsommar sedan går vi mot vintertid igen, nåja vi ska väl hinna med en del i sommar!

Faktum är att vi har gjort en hel del i vår när jag tänker efter. Mats har hunnit gå med vår nya fina gosiga valp Valle på valpkurs några veckor. Jätte roligt att se att Valle faktiskt gör stora framsteg efter att ha varit väldigt blyg mot Mats. Jag är ju lektanten för honom. Valle är lite illmarig, han har allt en liten räv bakom örat. För ca 2 veckor sedan var vi ute i trädgården och lekte efter att jag och Mats hade kämpat med att borsta och göra honom jättefin. Ni som har varit hos oss vet kanske att vi har trädgårdsdamm … behöver jag säga mer? Har ni sett ett träsktroll någon gång … vi har! Vet någon hur många liter vatten en Bearded Collie päls kan suga upp … vi vet inte exakt antal liter men många är det … Det verkar som om han inte helt uppskattade just det vatten hålet för han har inte visat intresse för att bada just där fler gånger efter det, och det känner vi förstås stor glädje över.

I år har vi inte varit på någon tävling ännu, men vi siktar på hösten. Vi tränar dock så mycket vi hinner. Anders Josefsson har faktiskt hunnit vara hos oss redan 2 gånger, och som sagt Anders är helt suverän. Det känns så himla bra att träna för Anders, som nu har följt oss under några år. Anders ger oss verkligen en röd tråd som vi kan följa genom hela vår träning. Han har alltid fungerande tips och råd när problem dyker upp och visst är det så att problemen ska dyka upp på träningen så man kan få hjälp. Jag har inte alltid tyckt det varit så kul när allt inte flyter men efter stor rannsakan av mig själv har jag insett att problemen ska uppstå när Anders är på plats! Anders kommer till oss igen den 10-11 juli, precis innan SM på Bökeberg.

Vi håller också på att utveckla vår verksamhet. I mars köpte vi en ny gård där vi precis har planerat in ett nytt häststall. Så det finns en hel del att göra framöver, bl a planeras det för ett nytt ridhus.

Och framförallt nya clinic med Anders framöver, vi återkommer med datum.

 


31 december 2009

Den 20 december flyttade Honeytaste Wilfred ”Valle” in till oss i Hammenhög. Valle är en 6 månader gammal Bearded Collie och kommer från Ö:Sönnarslöv. Våra innekatter börjar att acceptera honom nu, däremot har våra stallkatter varit betydligt snällare till sin nya kompis. Hästarna var läskiga i början men är kanske inte så farliga när allt kommer omkring, dom är ju bara lite stora – som lekkamrater. Valle har hunnit ställa till det en del – kravlade sig ur halsbandet hos min bror julafton och ville sedan inte komma till oss, efter närmare 2 timmars kallande och lockande lyckas vi få tag i honom utan att vare sig han eller någon annan kom till skada – med tanke på att vi befann oss på ett stort snötäckt fält mellan väg 11 och järnvägen S-hamn – Ystad. Så i måndags bar det av till djuraffären och en sele införskaffades istället. Igår fick vi dock uppsöka veterinär pga att Valle drog på sig en urinväginfektion.

Ikväll ska vi fira nyår hemma och Valle få allt stanna inne liksom hästarna som stallas in extra tidigt idag. Inga lösa djur runt Hammenhög för vår del i varje fall.

Nu vill vi bara lägga alla tråkigheter bakom oss och säga Gott Nytt År till er alla så hoppas vi att 2010 blir ett kanon år!

/Inger o Mats


14 december 2009

Vi har sorg i Hammenhög, Charlie finns inte hos oss längre och det är med gråten i halsen jag plintar ner dessa rader. Charlie var en så glad och positiv liten krabat som alltid spred glädje till oss. Han bodde hos oss i 11 år och han skulle fylla 14 år i februari. Han älskade sina kompisar – hästarna och katterna och grannens hund. Han älskade att åka bil och allra bäst var när han fick följa med i lastbilen. Förra året fick han diskbrock som vi fick bukt med till viss del efter ihärdigt jobb med träning osv. Nu fick han ett nytt och denna gången klarade vi inte av det trots att chiroprakter E Ribnell gjorde ett försök. Söndagen den 6 december beslutade Mats och jag att han fick somna in. Det var det svåraste beslut vi någon gång har tagit.

Charlie kommer alltid att finnas hos oss i våra minnen.


12 november 2009

Så har sista clinicen för i år varit med Anders Josefsson uppe i Tollarp hos Sara och Palle. Alltid samma stora engagemang från Anders, trots att jag har varit i en djup svacka. Det var Smarty som fick turen att medverka på clinicen denna gången också eftersom jag i sista stund anmälde mig till Bökeberg Halloween. Mats red sin Ettan och var otroligt nöjd med all hjälp från Anders. Mats och Ettan skulle ju också till Bökeberg. Med facit i handen så för min del var det en miss att åka dit, gav mig inte så hemskt mycket. Smarty var helt ur balans eller var det jag? det mest troliga är att det var jag som var helt ur balans och skulle givetvis aldrig åkt dit. Ettan var inte helt bekant med Bökeberg Arenan och tyckte att den var lite otäck, nära att Mats hade fått markkänning, har väl inte sett Ettan bete sig såhär sedan vi för ca 6 år sedan red ut tillsammans med våra kompisar som hade islänningar. Ettan var heltoppad så Mats fick sitta av och gå i ca 4 km medan Ettan utförde den ena efter den andra kapriolen.

Nu ska vi ha lite uppehåll i tävlings tänkandet och hitta nya krafter inför 2010. Både Smarty och Tilda kommer att hållas igång under vintern och sen får vi se hur tävlingssäsongen kommer att se ut för damerna framöver. Och vi har bokat in Anders till första clinicen i mars redan, närmare bestämt den 20-21 mars. Då är det tänkt att även Nelly ska ha kommit igång lite så vi kan få hjälp av Anders med henne. Ska bli mycket spännande.


11 oktober 2009

Nu är jag tillbaka, ni undrar säkert varför det blev så kort rapportering förra gången? Det är så att jag uppdaterat datorn och då visade sig att mitt hemsidesprogram helt plötsligt inte fungerade utan jag fick en ny version och som alla vet så – de nya programmen ser aldrig likadana ut… konstigt!

Mats och Ettan i somras Foto: Inger

Men nu verkar det som jag börjar känna igen mig igen och hitta de funktioner jag är van vid. Som sagt Mats har sparkat igång Ettan och han har hunnit med att tävla henne också på September Rundown i Trollhättan. Jätte kul för Mats att komma igång igen efter att han gett upp all ridning med Smarty. Ettan skötte sig otroligt bra efter att endast ha varit igång typ 2 1/2 – 3 månader. Han fick en 3:e plats i NRHA Novice horse Non Pro sen gick han tyvärr in och red fel mönster i sista klassen på söndagen, men sånt é livet.

Just A Smart One – September Rundown Trollhättan Foto: Bengt Ekblom

För min egen del så är jag himla nöjd med att tävla Smarty, hon skötte sig kanon bra på fredagens första klass – var lite för pigg på lördagen men vi lyckades ta oss igenom och fick titeln SRHA Sire & Dam Offspring Champion 2009. Söndagen var hon åter tillbaka i sitt lite lugnare tempo och jag är otroligt nöjd med henne, känns som jag kan bygga vidare på henne till nästa år.

Smarty och Tilda på sommarbete Foto: Inger

Tilda har fått en ganska lång vila efter att varit min lärohäst under ganska många år. Sen fick hon hovböld under sommaren och har fått vila, men är igång igen lite lugnt, så vi får se om vi kommer iväg till fler tävlingar i år.

Ettan med sina barn Sunny och Nelly Foto: Inger

Nelly ha växt till sig jätte bra och känns väldigt harmonisk, får se vad hon gillar att ha ryttare på ryggen i vinter… alltid lika spännande.

Sunny med sin Tina Turner man Foto: Inger

Sunny som även kallas Tina Turner har blivit stor dam och trivs alldeles utmärkt tillsammans med storasyster. En otroligt söt, charmig, tillgiven, foglig och lätthanterlig liten fröken. Gör inga stora affärer av något… hon är bara cool!

Mats Persson och FR Smart Hickolena Foto: Inger

Anders Josefsson och FR Smart Hickolena Foto: Inger

Får ju inte missa att berätta om vår clinic i september med Anders Josefsson som alltid är kanonbra och ger oss massor av inspiration. Vi var ett glatt gäng som trivs tillsammans med Anders och hans träningsråd och tips. Vad som var extra kul var att se Mats Persson på FR Smart Hickolena som återupptagit sin ridning efter ett antal års uppehåll. Jättekul! Sen har han ju en kanonhäst att tävla när han väl lärt känna honom. Sen ska jag inte glömma vår långväga gäst Sandra som körde från Göteborg till oss på Österlen för att få möjligheten att rida för Anders. Nu närmar det sig för ny clinic med Anders Josefsson den 24-25 oktober, men denna gången finns han hos Sara o Palle i Tollarp. Vi ser ivarje fall fram emot att få ett nytt tillfälle att träna för Anders igen.


27 september 2009

Nu har det hänt massor igen, ”Ettan har satts igång igen efter sin mammaledighet (3 år) och det har varit clinic för Anders Josefsson och vi har varit iväg på tävling i Trollhättan där vi även var funktionärer till viss del.


15 juli 2009

Så har det hänt en massa igen sedan senaste uppdateringen.
De flesta av våra hästar har fått komma på sommarbete och njuter fullt ut av detta. Och så även vi… Sunny växer och frodas och trivs alldeles utmärkt tillsammans med storasyster Nelly. Mamma är inte så viktig längre, jo ibland, när man är sugen på lite extra mat.

Nelly har också hunnit bli stor madame. Innan betesgången så fick hon prova på sadel och det var inga stora problem. Endast att det får bli mammas sadel, för bredden över ryggen har kommit tidigt. Fortsättning följer under hösten när hon kommer hem från betet.

Vi har också hunnit med att ha våra tränare Anders Josefsson nere på clinic hos oss. Otroligt roligt att ha Anders hos oss. Och sen hade vi ett glatt gäng som tränade för honom. Anders kommer till oss igen den 29-30 augusti, så om ni vill vara med så får ni boka nu för det finns bara ett begränsat antal platser.

Inger o Tilda i träning Foto: Sara Palmman

Anders och Smarty i träning Foto: Sara Palmman

Grillning på lördag kvällen i gott sällskap

Och givetvis var Charlie med Foto: Sara Palmman

Sen har det varit en hel helg i Amerikas fotspår. The American Day på Jägersro. Jätte trevligt, synd bara att det inte blev någon bra westerntävling där. Men kan kanske bli bättre till nästa år. Det var kul att få se Quarter galoppen, 5 hästar som fått några få veckors galoppträning och provat startboxarna ett par gånger dagen innan loppet. Dessa går in i sina startboxar med ”riktiga jockeys” och gör ett kanon race, och sen är de lika lugna efter loppet, som inget hade hänt. Kommentarerna från jockeysen har varit mycket positiva, de hade till och med önskat att det fanns Quarter Race i Sverige. De bara älskade dessa lugna hästar med motor som gör rivstart när så önskas och stängs av till tomgång lika fort.

Här lunkar hästarna i ledvolten innan starten i Quarter loppet.

Sen har det varit NRHA European Affiliate Championship på Bökeberg nu den 10-12 juli. Och jag hade faktiskt kvalat in i Rookie klassen. På fredagen var jag på 15:e plats utav 40, och på söndagen när EM klassen gick så satsade jag på bära eller brista och det brast…. men kul har det varit att bara fått kvala in för 3:e året i rad. Årets EM lockade otroligt många ekipage från Europa och det var inte mindre än 190 ekipage anmälda.


5 maj 2009

Så har tävlingssäsongen startat 2009. Först ut är Spring Break på Bökebeg. Sista kvaltävlingen inför NRHA EM. Hade en ganska bra helg med stabila och jämna ritter. Fredagen gav en 3:e plats i AQHA Novice Amateur Reiningen. Lördagen blev det en 10.e plats av 21 startande i NRHA Rookie 1 och en 15:e plats utav 30 i NRHA Rookie 2. Detta resulterar antagligen i att jag missade min plats till EM. Men jag är nöjd med hur min häst uppförde sig på sin första tävling för säsogen. Det känns som vi är på rätt väg nu efter mycket slit.

I helgen var Mats och jag på Tobo Gård hos Anders Josefsson. Anders höll clinic och vi hade en mycket givande träningshelg. På lördagkvällen fixade Anders och Anette en trevlig grillfest där vi som nya kunde träffa och lära känna dom som brukar åka till Anders på clinic. Ett himla trevligt gäng! Och det kom en del westernintresserade förbi för att se vad western och reining är.

Ett stort Tack till Anders o Anette för en jättetrevlig helg!

Bild: Gästastall

Bild: Gästastall + parkering

Bild: Ridhus och ridbana

Bild: Mats framför Saloonen

Bild: Grillmästare Anders Josefsson

Nu ser vi fram emot nästa tävling som troligtvis blir Bökeberg Challanger. Sen får vi se om det ev. blir en tur till trevliga Tuse i år.

Nästa clinic för Anders Josefsson har vi i Hammenhög den 27-28 juni. Ni som är intresserade hör av er så ni blir garanterade en plats.

Nelly och Sunny växer så det knakar. 4 maj fyllde Nelly år!

Bild: Nelly 2 år

Bild: Ettan och Sunny 2 månader


2 april 2009

Tiden bara försvinner i en rasande fart. Nu har lilla Sunny hunnit bli 5 veckor och växer så det knakar. Den lilla madamen leds in och ut från hagen i grimma varje dag, och är jätteduktig. Hon väntar tålmodigt i boxen på hennes tur att få komma ut och likaså väntar hon i sn box tills mamma kommer in igen på kvällen. Vad kommer det att bli av denna lilla tjej?

Vi har också hunnit med att ha clinic för Anders Josefsson hemma hos oss, närmare bestämt den 19-20 mars var Anders hos oss. Mycket givande och alltid lika roligt att ha Anders här hos oss i Skåne.

Här är Gun Persson på Fredde och det har just snurrat runt i huvudet lite på Gun vilken kona som är nr 2 och nr 4. En otroligt rolig och mycket givande träning för såväl häst som ryttare.

Här ska det börja tränas spinn under sista dagens träningspass.

Många har visat intresse för att vara med på Anders clinics hos oss och vi har därför bokat in honom igen den 27-28 juni. Denna gång blev det en helg i varje fall och lite lättare för ryttarna att medverka eftersom många inte kunde ta ledigt från sina jobb.

Mer har hänt sedan sist. Den 28 var vi i SRHA styrelsen i Södertälje på Long Valley och hade styrelsemöte och även medlemsmöte. Ganska bra uppslutning från SRHA medlemmarna där ca hälften i Stockholms distriktet kom. En mycket bra och givande träff där man som SRHA medlem kunde framföra sina önskemål till SRHA styrelsen direkt och även kunde höra vad vi i nya Styrelsen har tänkt utföra framöver.

Resan gick sedan vidare den 29 till Trollhättan, där Roger Snäll hade bl a arrangerat SRHA klasser på deras tävling. En hel del startande på tävlingen och de hade även full läktare under hela deras endagas show. Här hade vi också ett medlemsmöte som dock inte hade så många deltagare, men de som var där hade mycket bra frågor och förslag som lades fram för att bearbetas utav Styrelsen.


3 mars 2009

Tidigt i lördagsmorse närmare bestämt kl 02.45 föddes fick vi tillökning i familjen. Ettan fick en liten flicka ”Sunny”. Och som förra gången så visade Ettan inte precis att det var dags så vi missade hela förloppet även denna gången. Men det känns ju himla skönt att allt går enligt boken. Detta är vårt andra Sire & Dam föl efter FR Smart Hickolena.

”Sunny” 1 timme gammal.

”Sunny” 1,5 dygn.


19 februari 2009

Vi clinic för Anders Josefsson den 19-20 mars. Det finns några platser kvar. Clinicen kommer att hållas torsdag – fredag eftersom det inte fanns fler helger lediga för Anders att åka ner till Skåne.

Det känns bra att vi får ner honom till Skåne och Hammenhög i varje fall. En nyladdning inför tävlingssäsongen behöver vi alla.

Vintern har kännts otroligt lång, speciellt nu när snön faller tungt över oss på Österlen och verkar som om den tänker fortsätta några dagar framöver.

Vi går också i väntas tider… QQ First Edition ”Ettan” ska föla vilken dag som helst. Övervakningskameran är igång natten igenom, och visst är det så att man inte sover så tungt längre, minsta lilla ljud så är man vaken och kollar kameran. Nu känns det lite jobbigt att få föl så här tidigt på året men det löser sig väl. Det är i varje fall kallt och kanske lite mindre baskiluskor.

Nelly har nu fyllt 2 och inridningen väntas komma igång lite lätt under sensommaren, man tycker att det är långt tills man kan börja rida men ack vad tiden går fort.

Mitt arbete i SRHA styrelsen kommer också att fortsätta ytterligare 1 år. Jag kommer att fortsätta med mitt arbete i Sire & Dam programmet och även hålla i utskick utav pressinformation.


8 Augusti 2008

Clinicen för Anders Josefsson den 23-24 augusti blev fullbokad snabbt. Inga platser kvar men man kan stå som reserv om i fall att något händer. Dessutom går det bra att komma och titta.

Nelly har växt och har blivit stor dam nu. En genomtrevlig liten häst med hennes mammas otroligt fina humör – eller Pappas? Bådas kanske! Vilket fall som helst så ser vi fram emot att få ytterligare ett föl med denna kombination QQ First Edition och FR Smart Hickolena.

Och sen glömde jag att berätta att vi har haft stort kalas för min gamla häst Pärla som fyllde 30 år den 10 juni. En fortfarande pigg tjej, med glimten i ögat och älskar att få vara med bland de andra tjejerna.


21 Juli 2008

Så var NRHA EM över innan man ens hinner blinka. Kvalet klarade jag men tävlingen blev 5 spinn i alla utom sista klassen, där jag tyvärr hade för många missar som drog ner mig. Koncentrationen var inte på högsta nivån och orsaken gav sig till känna söndagkväll, då jag blev dunder förkyld och har varit näst intill sängliggande i 1 vecka nu. Idag börjar det kännas lite bättre och jag har ju en hel vecka kvar av min semester.

Tilda har ivarje fall fått sig en välförtjänt semestervecka tillsammans med sina kompisar. Kul så länge det varar tycker Tilda men snart är det dags igen för tävling, den 16-17 augusti är tid med The Real Feel Show på Bökeberg. Efter det håller vi en clinic hos oss med Anders Josefsson. 9 platser finns. Så det är bara att ringa 0708-450 150 eller 070-627 57 51 för att anmäla er till clinicen.

Som jag skrev tidigare så har vi vår gård till salu. If you want to see more photos of our farm Click here


9 Maj 2008

Ja då har tävlingssäsongen startat med buller och bång. 2 tävlingar är redan avverkade med blandat resultat. Spänningen är stor innan vi vet om vi har lyckats med nått NRHA EM kval.

Bökebergs Gård med Krister och Monica ska ha ett stort tack som satsar allt, både fritid och pengar i denna otroligt vackra anläggning. Vi kan skatta oss lyckliga som har fått denna fina arenan i södra Sverige. Snacka om vilket lyft det är och blir för Svensk reining framöver. Vill också berömma alla openryttarna på senaste tävlingen som gick in och gav järnet och pressade upp tempot vilket gjorde att vi fick se Sveriges bästa reining någonsin.

Tävlingarna framöver som vi tänkt ta oss till är ev Tuse i Danmark i juni. Tuse är också en otroligt gemytlig tävling och där arrangörerna får oss alla att känna oss som hemma. Alltid hjälpsamma! Sen kommer det ytterligare 4 tävlingar på Bökeberg som vi inte heller vill missa.

När det gäller avelsarbetet för vår del så tog det ett stopp förra året då vår QQ First Edition inte ville låta sig betäckas. Lyckligare är det i år då hon nu idag är konstaterad dräktig på dag 45. Så till nästa år ska här komma ut en ny FR Smart Hickolena avkomma som även den är ansluten i SRHA Sire & Dam programmet.

Nelly har hunnit fylla ett år, och känns väldigt trevlig i sitt sätt. Verkar vara lätt att lära och känns lugn och harmonisk.

Själva ligger vi inte på latsidan. Mats har fullt upp med sin entreprenadfirma och har nu anställt Manne för att hinna med. Det är svårt att hålla igång 2 grävmaskiner och en kranbil på en man.

Vi är också på gång att flytta därav har vi vår gård till salu. Tanken är kanske att vi flyttar efter sommaren, men det får tiden utvisa.


25 Januari 2008

Nytt år med nya planer för framtiden. Året började förståss inte på det bästa sättet men så är deet ibland. Kristall fick sluta sina dagar den 8 januari i år efter att varit halt en längre tid. Hårt med hästar som har haft i sin ägo i massor av år (15). Men livet lever vidare för oss andra, jag har ju fler hästa som tur är. Mitt i allt elände så har jag ändå ett glädjeår – Pärla min äldsta häst firar 30 år i år. Den 10 juni mera exakt. Helt otroligt!

Åter till annat – Tävlingssäsongen – Startar tidigt i år, redan 2:a helgen i april. Och den får man inte missa med tanke på det är sista chansen till EM kval i Reining. EM i Reining kommer att avhållas på Bökeberg i Svedala – Skåne – i år och så även nästa år. Jätte roligt att få tävlingar på hemmaplan för en gångs skull. Vi har alltid fått åka dessa många mil fram och tillbaks till Grevagården i Skövde.

SRHA Sire & Dam program för 2008 har börjat lite segt. Men det rasslar in kontrakt på anslutna hingstar nu när det börjar närma sig månadsskifte.

Vi har även fått en mycket god kontakt med Carolyn och Scott Gipson – Alvarado, Texas USA. Som ni kan se har vi fått en ny länk med Hästar till salu och den är för deras räkning. De undrade om vi hade plats förderas hästar på vår hemsida och det var ju givet. Om ni är intresserade så hör av er till oss så hjälper vi er att kontakta dom.


23 December 2007

Hemkomna fån USA igen försöker vi nu att fira en lugn och härlig jul tillsammans med våra familjer. Mer om vår resa till USA och NRHA Futurityt kommer senare. Vi ser fram emot ett nytt och trevligt år med massor av nya tävlingstillfällen. Hoppas också få ett bra år för SRHA´s Sire & Dam program, med många anslutna hingstar och många stoägare som ser sin möjlighet att betäcka sina sto till endast halva språngavgiften på de hingstar som anslutit sig.

Mer information kommer inom kort.


20 november 2007

Det har hänt en del sedan förra uppdateringen. Vi har hunnit med ytterligare en tävling i Danmark, nämligen Champagne & Rein på Tuse. En väldigt trevlig tävling med massor av trevligt folk som vanligt. Himla kul intiativ från Fam. Winberg med Night Mare Reining. Att rida sent på kvällen är väl de flesta vana vid, men att dessutom gå in iett nersläckt ridhus och bemötas av ett strålkastarljus som följer dig vid inridningen till prisutdelningen var nått helt nytt både för mig och Tilda och så även för Mats och Smarty. Det tog ett tag innan Tilda lugnade ner sig och kunde slappna av i mörkret, Smarty tog det mycket bättre.

Vilket fall som helst så var det en bra tävling för mig och Tilda där vi gjorde ytterligare framsteg i vårt tävlande. Hade en 5:e plats i NRHA Limited Open. Mats och Smarty hade två 7:e platser i NRHA Limited Non Pro och DK Green As Grass Horse.

September Rundown på Greva Gården i Skövde gick av stapeln den 21-23 september. Ännu en tävling där Tilda och jag gjorde ganska bra ifrån oss. Momenten börjar sitta bättre och bättre och även nån liten stop fick vi till i nån av klasserna. Men sen har jag svårt med räkningen, 4 spinn händer att de blir 5 istället, lite otur när allt annat känns bra, men så är det. En 8:e plats i SRHA Rookie och en 9:e plats i AQHA Amateur Reining.

Tilda i en stop på September Rundown -07, Foto: Horse & Light

Mats och Smarty hade en 2:e plats i SRHA Sire & Dam Non Pro. Smarty fixade inte bytena till höger så det drar ner ganska bra på scoren.

Nu ska vi ta det lite lugnt några veckor sen får vi börja ladda inför nästa säsong som bjuder på inte mindre än 6 tävlingstillfällen bara i Skåne, och det känns underbart att slippa köra alla dessa mil till Grevagården. Vi ser verkligen framemot nästa säsong.

Hoppas också att vi ska få Ettan dräktig till nästa år, så vi kan få en ny liten parvling att följa på sin väg till tävlingsbanan framöver. Det himla kul att följa lilla ”Nellys” utveckling.

Nelly och Ettan på bete i somras.

Framöver är det också tänkt att Per-Erik Pettersson ska komma ner till oss och hålla clinic en helg, där pengarna går till SRHA helt och hållet. Vi står för ridhuset och Pelle med sin kunskap. Vi återkommer med tid m m.

Det går också bra att beställa svarta (typ) bomberjackor med stort SRHA tryck på ryggen och litet fram på höger bröst. Jackorna kostar 750:- + frakt. Beställningen görs på inger@larsson-qh.com ange storlek S, M eller L. (stor i stl) skickas som postförskott till mottagaren.

 


20 juni 2007

Helgen som gick var vi Danmark på Tuse Creek och tävlade. En liten gemytlig tävling som bara växer och växer men som trots detta är en mycket trevlig tävling. Arrangörerna till denna tävling är otroligt duktiga till att fixa och dona så att alla ska trivas. Nu hade vi otur med vädret denna gången men trots otroliga mängder regn vilket satte hela framridningsbanan under vatten så fungerade tävlingen ändå. Framridningen fick ske mellan klasserna i ridhuset och när det var stora klasser så delade man helt enkelt klassen och petade in framridning mitt i klassen. Fungerade alldeles utmärkt och mycket lite gnäll trots att klasserna blev förskjutna i tid. Söndagen blev lite sen men vad gör man, vädret rår ingen för och hade det varit fint väder då hade tävlingen varit slut kl 17 ca men nu drog det ut på tiden så jag tror att den slutade nog inte förrän framåt kl 20.

Vilket fall som helst hade vi en bra tävling. Tilda och jag fick en 6:e plats i Amateur Reining, 3:e plats i Novice amateur reiningen , 6:e plats i NRHA Rookie, äntligen kändes det som Tilda och jag håller på att hitta varandra även på tävlingsbanan.

Mats och Smarty hade sin första större tävling och hon skötte sig jättebra. Första ritten då tyckte hon att domaren och publiken var läskig, men redan andra klassen hade hon accepterat detta. Mats och hade en 4:e plats i Novice amateur reiningen och för att vara första tävlingen så tycker vi att det är helt ok.

Bilderna är tagna av Trine Christense, Danmark.


17 maj 2007

Ny bild på den stolta mamman QQ First Edition och hennes föl ”Nelly”. Nelly är 3 dagar på bilden.4 maj 2007
Kl 02.20 fick QQ First Edition sitt föl efter FR Smart Hickolena. Det var ett energiskt stoföl som stod på sina ben efter ca 45 min. Ettan kan nu ståta som stolt mamma i stallet bland polarna. Detta var väl en ordentlig present från Ettan på vår 5-åriga Bröllopsdag, man tackar och bugar.

Fölet ca 45 min gammalt.


1 maj 2007

Framöver har vi även ny clinic med Maik Bartmann den 9-10 juni, här finns platser kvar och senaste amälningsdagen är den 14 maj.

mer info här:


1 maj 2007

Oj vad tiden går fort! Nu har det hunnit bli maj månad och 2 1/2 månad har gått sedan jag uppdaterade sidan senast. Vad har hänt jo, Bremen är över sedan länge. En trevlig tripp tillsammans med Mats och Gun Persson, Vasen Quarterhorses. Resan gick av stapeln på torsdagkvällen (trots all snö som alltid kommer när det är dags med Bremenresan) och vi var framme sen natt på vårt hotell inne i Bremen denna gången. Helt perfekt, gångavstånd till tävlingsplatsen vilket underlättade när det endast blev några få timmars sömn. Vi ville ju inte missa när Maik Bartmann skulle rida FR Smart Hickolena. Som vanligt en mycket bra och trevlig tävling, som man bara inte får missa.

En vecka kvar till vår USA resan! Mycket som ska ordnas och fixas innan man ska iväg. Framför allt första långresan. Men allt gick otroligt bra, även min flygrädsla försvann.

Resan gick från Köpenhamn den 3:e mars till Atlanta där vi bytte flyg till vårt slutmål Dallas. Ganska trötta när vi kom fram efter att inte sovit en blund under hela resan, åkte nämligen på en dunderförkylning kvällen innan avresan vilket öronen gjorde sig ihågkomna genom trumhinnan som försökte pressa sig ut på utsidan av öronen. Snacka om problem med öronen när man flyger. Här hjälpte vaken nässpray eller tuggummi! Men jag överlevde och på resan hem fanns det inga öronproblem, jätteskönt!

Första natten stannade vi i Dallas och dagen efter checkade vi ut för att åka mot Oklahoma och Fredrik Thomson på Nedpoint Quarterhorses. Vi hade bestämt med Fredrik innan resan att vi skulle komma och besöka honom och Ranchen på måndagen. Det var otroligt trevligt att träffa alla där Fredrik, Dori, Tove, Irmgard också fick vi ju träffa Erik Svensson som var tillfälligt nere och jobbade. Fredrik och Erik visade oss runt bland alla hästarna. Dori visade oss hur deras Hydro Therapy fungerade. Vi var med när 2 hästar fick hjälp med träningen i vatten. Mycket intressant!

Efter att varit på Nedpoint åkte vi vidare till Carol Rose Ranch och välkända Shining Spark. Här träffade vi chefstränaren Chris, en mycket trevlig kille som genast tog hand om oss och visade oss runt på Ranchen. Vi tittade på många trevliga 2 och 3 åriga ston. De hade precis tagits in för att börja tränas.

Resan gick vidare till Babcock Ranch för att bl a få se Smart Chic Olena. Här togs vi emot av tjejerna på kontoret. Missy tog hand om oss och visade oss runt på deras Breeding Ranch. Vi fick se alla deras hingstar, och även en hel del ston och deras föl.

Onsdagen besökte vi Babcock Training Ranch. Här mötets vi av en otroligt trevlig tjej vid namn Beth. Beth hade varit över i Europa och vi hade en hel del att prata om så det var jättekul. En kille vid namn Kyle som arbetade med unghästarna på Ranchen hade också varit en del i bl a Tysklan och var liksom Beth en himla kul prick. Kyle har släkt i närheten av Kristianstad och vem vet en dag kommer han kanske och besöker oss. Chefstränaren på Babcock heter Warm och han tog hand om oss under mesta delen av dagen där han visade oss hur de tränar sina hästar. Han red ett antal olika hästar och där han berättade för oss om sin ridning på varje häst. Frågade oss ofta om vi undrade över något, det är inte var dag man träffar så här trevliga människor. CT Babcock träffade vi som hastigast han körde oss från stallarna till träningsbanan, en mycket trevlig kille.

Efter Babcok gick resan vidare söderut mot Dallas igen, Fort Worth, fick vi inte missa. Kom dit ganska sent men hhan med att gå på museum och i affärerna och även få äta riktigt mexicansk middag.

Torsdagen startade vi upp med att besöka Carolyn och Scott Gipson, Forgotten Lane Farm i Alvarado som äger Hollywood White. Carolyn och Scott har jag fått kontakt med genom jobbet och tänkte att det vore himla trevligt att besöka dom innan resan gick vidare till NRHA showen i Stephenville. När vi ringde dom på morgonen var det bara telefonsvarare så jag försökte berätta vem jag var och uppge ett telefon nummer (vilket givetvis blev fel i all förvirring över att de inte svarade). Men det tog ca 10 min så ringde de på Motelltelefonen och då var det Carolyn och 10 min efter stod Scott utanför Motellet och hämtade upp oss, vilka människor! Vi fick några trevliga timmar hos dom med rundvisning, filmvisning och en trevlig pratstund med fika.

Därefter åkte vi mot Stephenville och NRHA Showen. Scott tyckte att vi skulle åka in om Glen Rose och titta på dinosario parken med alla fotavtryck de hade hittat i dalen. En otroligt fin natur som var väl värd att uppleva.

Resan gick vidare till NRHA howen och den var näst intill slut, men det visste vi och planen var ju att åka dit på fredagen för att kunna avnjuta en hel dag där. Vilket vi också gjorde och även träffade och pratade med alla dessa trevlig människor som vi mött under veckan på de olika Rancherna.

Resan slutar i Dalls igen där vi återvände på fredagkväll för att åka med flyget hemåt igen på lördag middag. Landade på Kastrup i Köpenhamn på söndagen den 11 mars 2 timmar försenade men med mycket nytt i bagaget för att ta fram för användning längre fram.

Vårt mål med resan var att binda kontakter för vårt framtida avelsarbete och jag kan nog säga att vi har fått många kontakter under vår resa.

 

Maik Bartmann har varit hos oss och haft clinic den 24-25 mars. Vi hade en himla trevlig helg och hann även med att åka in till Malmö på lördagkvällen för att se Appasionata.

 

Vi går i väntans tider på QQ First Edition som skulle haft fölat för en vecka sedan. Måtte det snart komma så man kan få sova en hel natt igen!

 


19 februari 2007

Ni glömmer väl inte att anmäla er till årets första clinic med Maik Bartmann hos oss i Hammenhög den 24-25 mars. Det finns någon plats kvar.

Se mer info här


7 februari 2007

Nu har vi redan kommit in i februari, var blev januari av? Precis som jag tyckte det var jul och nyårshelg och jag var ledig från jobbet och kopplade av lite, så drog jobbet igång igen efter trettonhelgen med dunder och brak.

Mats har ju startat eget så det här med att jobba 7-16 gäller inte riktigt längre. Men nån gång lugnar det väl ner sig lite så att både jag och Mats kan tänka lite mer på våra hästar. Det har ridits sparsamt under december månad, men nu börjar vi komma igång igen.

Vår lilla Ettan, QQ First Edition som hon ju heter väntar sitt första föl och är nedräknat att föla i senare delen av april. Mycket spännande att se vad detta månde bli. FR Smart Hickolena är det som ska bli pappa till hennes förstfödda(e). Men dessför innan ska vi hinna med en tur till Bremen, för att titta FR Smart Hickolena där han tävlas utav Maik Bartmann. Maik har haft Eddie hos sig sedan i slutet av november i fjol. Sen ska vi resa till Dallas och så ska givetvis Maik Bartmann komma och ha clinic hos oss igen den 24-25 mars.

Vi ser fram emot en mycket trevlig och händelserik vår med många träning och tävlingstillfällen.


28 november 2006

Nu har det gått lite mer än en vecka sedan Maik Bartmann var hos oss och höll clinic. Maik har genast blivit mycket omtyckt och vi har därför bokat 2 nya helger med honom nästa vår. Maik är en person som bjuder på sig själv och all hans kunskap. Han lämnar ingen och inget åt slumpen, alla får sin beskärda del av hans kunskap.

Denna clinic hade vi många nya ansikten och det kändes otroligt roligt. Det känns som vi har fått ihop ett bra gäng med intresserade reiningryttare till Österlen, vilket gör att fler på Österlen kommer att få upp ögonen för sporten vi sysslar med, och förhoppningsvis kommer det att bli fler som rider om inte reining precis men kanske någon annan gren inom westernridningen.

Nu ser vi framemot en lite lugn december och januari månad innan det sen blir till att jobba på igen inför Maiks nästa besök hos oss den 24-25 mars nästa år. Här får vi väl låta alla be till vädergudarna så att vädret håller i sig och inte fyller hela Skåne med metervis med snö. Men det får vi ta då. Det är lite svårt att planera in med Maik eftersom han tävlar själv, håller clinics i andra länder och sen åker han runt i världen som NRHA domare också, så hans kalender för 2007 var redan ganska fullbokad. Vill önska alla en fortsatt trevlig höst.27 juni 2006
Nu har vi hunnit avverka clinic med Jonna och tävling i Danmark på Tuse Creek Ranch.

Clinicen med Jonna var som vanligt suverän med många bra tips och råd inför den kommande tävlingen på Tuse, men som vanligt så spelar tävlingsnerverna en sitt spratt. Men en 2:a plats i AQHA Novice Amateur Reining och en 4:e plats i NRHA Non Pro på Tilda så får jag väl vara glad.

Jag gjorde ju även ett tappert försök i två klasser med Ettan där hon i första klassen nästan kickade av mig i sitt galopp ombyte till höger så jag blev diskad. Nästa klass fick jag ivarjefall en godkänd ritt där hon lät mig sitta kvar lugnt i sadel utan några större protester.

Lördagens och söndagens klasser fick dock Mats själv rida henne trots brutet nyckelben helgen innan (skam den som ger sig).

Tävlingen på Tuse var otroligt välorganiserad. Klasserna höll tiden bra och det blev inga alltför sena kvällar, jaja förutom för vissa, inga namn nämnda.

Jonna kommer glädjande nog tillbaka snart och vi kommer att hålla ytterligare en clinic med henne den 22 juli.


27 maj 2006

En helt otroligt lyckad helg med tränaren Maik Bartmann, från Tyskland.

Maik är en person med mycket lugn över och han har lätt för att skoja till det, vilket är otroligt viktigt. Han har uttryck som gör det lätt att förstå honom och han har en röst som hörs tydligt, vilket underlättar mycket. Det gör även att alla som inte rider utan är med från marken kan följa med i hans träningsråd.

Maik var mycket noga med att alla som var med på clinicen skulle få ut så mycket som han bara kunde ge var och en. Han var noga med att se till att hästarna orkade med all ny information. Alla vi som var med befinner oss i olika stadier i vår träning och där kom Maik in som en personlig tränare. Där varje ekipage fick sin specifica träning. Alla som deltog på clinicen är mycket nöjda med Maik och vi ser alla fram emot en ny clinic. Våra planer är att få hit Maik igen innan September Rundown.


15 maj 2006

 

Nu har vi kört 3 träninsgtillfällen med Jonna och alla är helnöjda med henne som tränare. Jonna är den lugnaste och noggrannaste tränare man kan tänka sig. Hon har alltid förklaring på allt man frågar om. Och dessutom himla bra förklaringar. Som sag så är vi helnöjda med Jonna och vi vet ju alla att hon åker tillbaka till USA igen för att vidareutbilda sig själv inom reining. Och det ser vi som ett stort plus men givetvis kommer vi att sakna henne här hemma. Men vi har ju faktiskt en clinic kvar för henne den 10 juni och kanske kan vi lyckas få till ytterligare en i augusti innan hon åker, vi får se om hon orkar med oss.

Den 20-21 maj kommer Maik Bartmann till oss och håller clinic. Maik är Cutting och Reiningryttare och är en av de ryttare som Tyska Landslaget funderar på att skicka till Aachen i september. Här finns det möjlighet att komma och titta på, inträde/person/dag 100kr.
Lördagen börjar vi kl 9.00 och håller på fram till 18.00, söndagen börjar redan kl 7.00 och vi ska vara klara senast kl 15.45 för att hinna köra Maik till flyget på Kastrup i Danmark.

 


15 maj 2006

Vår första tävling för året är avklarad. Spring Break 1&2 i Åstorp. Mats och Ettan hade en bra helg men missade en del i reiningmönstren, men hade en 4:e plats i NRHA Limited Non Pro på lördagen. För egen del hade jag en bra helg trots en hel del missar. Trots detta hade jag 3:e plats i SRHA Ladies, 6:e plats NRHA Limited Non Pro på lördagen. Söndagens klasser lyckades jag lite bättre i, 1.a plats i SRHA Rookie och en 3:e plats i NRHA Rookie.

Vår nästa tävling är planerad till Tuse i Danmark i juni.