About Us

Vi har under många år byggt upp ett hästliv runt oss. Vi startade redan 1992 när vi flyttade till Bokhaga Gård utanför Hammenhög. Där startade vi upp och byggde ridhus där det avhölls clinics för olika tränare under många år. Kjell Blom, Mike Bartman, Jonna Eriksson (Gullberg), Anders Josefsson, är några av de tränare som vi haft äran att samarbeta med.

2010 bestämde vi oss för att ta över föräldragården i Kverrestad utanför Tomelilla. Då hade Anders flyttat till Frankrike och vi möte Lars Åström som började hålla clinics hos oss på Hälldala Ranch. Sedan dess har det hänt mycket hos oss. Först byggdes det ridhus 24x42m med 6 m läktarplats, det har varit clinics 1 gång per månad sedan dess och alltid fulla clinics.

En del mindre tävlingar har anordnats både av oss själva och WRIS och SWSHOWS. Läger 3 år på rad och dessutom 2016 fick vi äran att få vara med och arrangera AQHA Ride Camp! Fullbokad med inte mindre än 32 ekipage, helt sanslöst.

2016 beslutade vi oss för att gå vidare på vårt nästa projekt – Tävlingsarena för Reining! – 36×74 m med arenamått 30×66!. Stor investering skulle påbörjas och där vi fick tips av länsstyrelsen att söka stöd inom landsbygdsprogrammet. Vilket vi också gjorde. Den 25-27/8 2017 invigde vi den enda Reining Arenan i Sverige som har allt under ett och samma tak. 20 permanenta tävlingsboxar vid Arenan och ett stall till med 20 boxar vid vår gård för inackorderingar hela året.

Våren 2019 hade vi den största tävlingen med 102 hästar. Får se om SRHA och September Rundown slår rekordet den 17-21/9 2019. Vi håller tummarna för det i alla fall. Och strax efter sommaren 2019 fick vi besked från Länsstyrelsen Skåne att vi blivit beviljade företagsstödet vi ansökt om. Vilken lycka för vår del!

Som det ser ut nu så är kalendern full med aktiviteter näst intill varje helg och i ridhusen är det full aktivitet 7 dagar i veckan. Inger kommer att jobba på gården med all planering av aktiviteter framöver.

Vi ser fram emot att få arbeta med olika tävlingsarrangörer framöver med reining, roping, cutting, working cowhorse, AQHA, APHA och allbreed.
Hjärtligt Välkomna!

Inger o Mats Larsson

Vi är en del av landsbygdsutvecklingen